KLEURFILTERS

  1. Home
  2. chevron_right
  3. KLEURFILTERS
Aareset

Kleurfilters

kleurfiltersVoor slechtziende personen is het belangrijk dat de informatie die het netvlies bereikt niet onnodig gestoord wordt. Blauw licht wordt vaak ervaren als discomfortabel en verblindend. Een filter dat ervoor zorgt dat dit blauwe licht niet de netvlies bereikt kan daarom de kwaliteit en het comfort van het zien verhogen. Er zijn verschillende filters beschikbaar voor verschillende problemen. Patiënten moeten de verschillende opties testen om uit te vinden welk filter hen het beste resultaat geeft. Voor personen met macula degeneratie, die meer of minder afhankelijk zijn van het zicht aan de zijkant, is het belangrijk dat het licht gefilterd wordt om verblinding tegen te gaan. Een filter kan daar vaak goed bij helpen.

Blue blocking
Wanneer het licht door de lens van het oog valt veroorzaakt het blauwe deel van het spectrum verstrooiing, waardoor vervorming van het beeld op het netvlies ontstaat.
Het doel van een filter is om dat licht te blokkeren. Veel personen die filterlenzen hebben uitgeprobeerd ondervinden een verbetering in comfort, scherpte en contrast. Dit is vooral het geval bij slechtziende personen voor wie het erg belangrijk is dat de informatie die op het netvlies komt zo helder en scherp mogelijk is.

Menu

Webdesign & beheer: Optosite